Desember er ofte en kald måned, der de fleste av oss bruker mye elektrisk oppvarming, vi fyrer mer med ved og vi koser oss med levende lys. Det lages mer mat på komfyren og det nytes god drikke. Dette er faktorer som kan øke sannsynligheten for at brann oppstår, og/eller at brannen får alvorlige konsekvenser. Det er derfor viktig at alle tester røykvarsleren hjemme, og eventuelt bytter den ut om den ikke virker. Vi hjelper deg derfor med nye batterier.

Kom innom servicekontoret på rådhuset 1. desember, og motta inntil 3 gratis batterier.
Gjelder så langt beholdningen rekker.

Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg. Du må ha minst en røykvarsler i hver etasje. Har du en bolig med mange rom eller flere etasjer bør du i tillegg seriekoble røykvarslerne.

De som til vanlig arbeider med brannsikkerhet, vet at mange glemmer å teste røykvarsleren og flere unnlater å skifte batterier jevnlig. Noen «låner» batteriet fra varsleren når fjernkontrollen til Tv slutter å virke, eller fjerner dårlige batterier uten at disse erstattes med nye batterier når varsleren begynner å pipe. Siden røykvarsleren er den billigste forsikringen vi har for å redde liv, er det viktig at den virker!  Bytt derfor batteri 1. desember!

Røykvarslerdagen er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Det lokale el-tilsyn, Gjensidige og Brannvesenet.

For flere tips om plassering gå inn på https://roykvarslerdagen.no/