Fredag 5. februar, én dag på forskudd, ble dagen markert på Rådhusplassen i Kvæfjord. Barn fra 2. klasse og elever ved samiskopplæringa på Borkenes skole imponerte med sang og joik. De sang blant annet  «sámi soga lávlla», som er «Samefolkets sang». Dagen ble også markert med joik fra samisklærer Mikkel Per Sara og tale ved ordfører Torbjørn Larsen.

Samefolkets dag feires til minne om det første samelandsmøtet som ble holdt i Trondheim 6. februar i 1917, og markerer fellesskapet på tvers av landegrensene på Nordkalotten. Dagen ble for første gang feiret i 1993 og ble offisiell flaggdag i Norge i 2004. Det samiske flagget er felles for samene i Norge, Sverige, Finland og Russland og er et felles symbol for hele det samiske folket.

Harstad Tidene har filmet både dette arrangementet, Samisk outsider art på Trastad samlinger, Frivilligsentralens tur til Olavsgammen, i tillegg til mye annet spennende fra kommunene rundt oss.

Benk dere foran PCen på selve nasjonaldagen. Finn fram til Harstad Tidende sin sending på internett og ha en fantastisk nasjonaldagsfeiring over det ganske land!

Lihkku Beivviin!

Digital sending ligger åpen for alle på Harstad Tidende sine sider.