Engleflokk/Kunstverket er 3 meter høgt og 10 meter langt pryder nå kaifronten på enden av Havnebygget i Harstad. Kunstverket er det første en ser når en ankommer Harstad sjøvegen med hurtigbåten.

Før avduking av kunstverket var det åpning av salgsutstillinga  «I Herleiks grafiske verden» på Støperiet. Salen var fullsatt av mennesker som ønsket å høre om Herleiks historie og se noen av hans kunstverk. Kunstneren var selv tilstede under åpningen.  Salgsutstillingen består av 8 store kunstverk på linoplater som er trykket opp i et begrenset opplag. Trykkingen er utført av Are A Norwich og kunstgrafikerne Are Andreassen og Arnold Johansen.

NordlandiART står bak prosjektet og har samarbeidet med Harstad kommune- Kunststien og Trastad Samlinger. Nordlandiart skriver selv om kunstneren at han har en helt unik historie, og at den kanskje ikke kunne hendt andre steder enn i Kvæfjord og Harstad. Herleik kom til Trastad gård som ung mann, med papirer som beskrev han som ikke opplæringsdyktig. Med en dyktig lærer utviklet han seg til en dyktig billedkunstner som er innkjøp av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Nord norsk kunstmuseum og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. Under åpningsforestillinga ble Herleik omtalt som Harstads største kunstner.

Etter åpningen var det fakkeltog til kulturhuskaia hvor ordfører Karianne Opsahl hedret kunstneren  og foretok selve avdukingen av «Engleflokk»