1.Anskaffelse, installasjon og gebyr for leie av vannmåler.
1.1Måleren er kommunens eiendom og selve måleren bekostes av kommunen. Kommunen bestemmer type, plassering og størrelse på måleren, tilpasset forbruket.
1.2Abonementen må selv bekoste installasjon av vannmåler i konsoll og evt. flytting av måleren. Installasjon av måler skal utføres av en godkjent rørlegger i samsvar med bestemmelsene i Norm for Installasjon av vånnmålere i Kvæfjord kommune. Etter montasje skal vannmåleren plomberes av kommunen eller av godkjent rørlegger engasjert av kommunen.
1.3Abonnenten betaler et årlig gebyr for leie av vannmåler, som inkluderer anskaffelse, kontroll, vedlikehold, utskiftning og administrasjon. Gebyret fastsettes av kommunen og fremgår av gebyrregulativet.
  
2.Avlesning
2.1Avlesning av vannmåleren foretas én gang hvert år. Abonnenten foretar avlesning og innmelding innen den fastsatte frist.
2.2

Dersom avlesning av vannmåler ikke utføres til bestemt tid eller dersom data ikke innmeldes til kommunen stipuleres årsforbruket. Kommunen kan evt. selv velge å foreta avlesning av forbruket for abonnentens regning(avlesningsgebyr).

Avlesningsgebyret fastesettes av kommunen og fremgår av gebyrregulativet.

  
3.Kontroll
3.1Kommunen skal ha tilgang til vannmåleren for inspeksjon og kontrollavlesning til varlset dato og tid. Vannmåleren må plasseres slik at den er lett tilgjengelig både for avlesning og revisjon/utskiftning.
3.2Kommunen kan til envher tid, evt. etter skriftlig søknad fra leieren, foreta kontroll av vannmålere som er i bruk. Viser kontrollen en feilavlesning på mer enn 5%, foretas justering av årsgebyret for foregående år og eventuell utskiftning av måleren skjer uten kostnad for leieren.
3.3Dersom det ikke lar seg gjøre å beregne feilmålte mengder nøyaktig, uten at dette medfører store kostnader, justeres gebyret for den perioden det er tvil om etter gjennomsnittet av nærmeste avlesningsperiode før feilen ble påvist, og/eller etter den er utbedret.
  
4.Flere tilknytninger
4.1Hver eiendom skal normalt kun ha én tilknytning. I de tilfeller en eiendom har flere tilknytninger, skal det installeres en måler for hver tilknytning. Eventuelle interne målere er kommunen uvedkommende.
  
5.Annet
5.1Når vannmåler er montert, kan denne ikke fjernes uten kommunens samtykke.
5.2Alle nye boliger skal forberedes for vannmålerinstallasjon, dvs. at vannmålerkonsoll skal monteres.
5.3Dersom vannmåler ikke kan plasseres frostsikkert, skal gebyret baseres på stipulert forbruk etter vedtatte beregningsregler.
5.4Blir en måler som er i bruk borte eller skadet, skal abonnenten omgående melde dette til kommunen. Kommunen forbeholder seg rett til å kreve full erstatning for tap eller skade. Plomberte målere kan kun åpnes av kommunens personell eller under oppsyn av kommunens personell. Er en plombe brutt, fastsettes vannforbruket for vedkommende termin til antatt forbruke ganger 4.
5.5For installasjon og bruk av vannmålere gjelder for øvrig kommunens tekniske bestemmelser.

Bestemmelser for bruk av vannmålere i Kvæfjord kommune (pdf for nedlasting)