I lov om vern mot brann, eksplosjon og ulykker med farlig stoff og om brannvesenets redningsoppgaver (brann- og eksplosjonsvernloven) av 14. juni 2002 nr 20, gis kommunen i § 28 anledning til selv å fastsette en lokal forskrift om gebyr for gjennomføring av feiing og tilsyn med fyringsanlegg.  
 
Kvæfjord kommune har i dag lokal forskrift som trådte i kraft den 20.06.2019. Kvæfjord kommune har vertskommunesamarbeid med Harstad kommune på blant annet brann og redningstjeneste som inkludere feiing og tilsyn av fyringsanlegg i Kvæfjord. Endring av forskriften som nå legges på høring, er tilpasset slik at Harstad og Kvæfjord får likelydende forskrifter. Siden myndighet og oppfølging på dette området er delegert til brannsjefen i Harstad, vil det være mest hensiktsmessig å ha like bestemmelser. Endringen gjelder i hovedsak på bestemmelser om gebyrfritak samt noen andre mindre justeringer.

Størrelsen på gebyret vedtas hvert år i kommunens gebyrregulativ. For å gi klare retningslinjer og sikre en konsekvent og enhetlig praksis i forbindelse med innkreving og fastsetting av feie- og tilsynsgebyr, bør kommunen ha et egen lokal forskrift. 

Forslag til ny forskrift finner du her.

Eventuelle merknader må sendes skriftlig innen 04.februar 2024 til Kvæfjord kommune, Bygdeveien 26, 9475 Borkenes, eller postmottak@kvafjord.kommune.no.

 

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

 

Ole Øystein Lindebø:

ole.lindebo@kvafjord.kommune.no