I strålende vintervær ble dagen feiret med taler, sang og dans. Elever fra 2. og 4.trinn på Borkenes skole bidro med 2 samiske sanger, samenes nasjonalsang ble sunget som allsang, ordfører Birger Holand holdt tale for dagen, og markeringen ble avsluttet med felles Blime-dans på samisk med 2.trinn og elever fra 9.trinn som fordansere. 2.trinn sang også solsangen Sola av Ola Bremnes. Stangnes Rå videregående skole stilte opp med servering av reinbuljong og klappekaker, og det var også mulig å få seg bålkaffe og solbærtoddy. Mange fikk også prøvd seg på lassokasting og utforsket lavvoen som var satt opp på rådhusplassen.

I rådhusfoajeen står utstillingen «Vi maler med samiske farger» utstilt ut februar, hvor arbeider laget på maleverksted med samiske farger i regi av kulturskolen samt trykk med tresnitt fra 4.trinn på Borkenes skole er utstilt. Alle er hjertelig velkomne til å besøke utstillingen i rådhusets åpningstid.

Programmet for det som skjer videre i årets markering finner du her: https://www.kvafjord.kommune.no/samisk-maaned-program.6606510-415609.html