borkenes

Siste nytt

Toppenveien stenges for almen ferdsel

Toppenveien stenges for almen ferdsel

Toppenveien stenges ved innkjøringa til høydebasenget for almen ferdsel fra og med 19/4-18 kl 0700 og inntil  videre. Teleløsning

Les mer

Meningsfulle dager med VIPS som verktøy

Meningsfulle dager med VIPS som verktøy

 

Vips kursdeltakereKvæfjord kommune har i samarbeid med USHT Troms startet utprøving av VPM på sykehjem, hjemmetjeneste og PU-tjenesten. VPS vurderes som egnet for å øke personalgruppens kompetanse, muligheter og forståelse for den enkelte person med demens og demenslignende utfordringer. I tillegg framheves den systematiske tilnærmingen i VPM som tilfredsstillende med tanke på lovpålagte krav.

Nylig ble det avholdt kurs i VIPS for berørte ansatte, 2 dagers kurs for de mest involverte og 3 timers kurs for øvrige ansatte i prosjektet.

Les mer

NND`s legat til beste for utviklingshemmede i Kvæfjord kommune

NND`s legat til beste for utviklingshemmede i Kvæfjord kommune

 

NND`s legat vil i år dele ut midler til beste for utviklingshemmede i Kvæfjord. Det kan gis støtte til enkeltpersoner og grupper til ferieturer, hjelpemidler og konferanser, studieturer m.v som kan gi et bedre tjenestetilbud for utviklingshemmede.  Lag, foreninger mv kan også søke om midler fra legatet.

 

Søknad skrives på eget søknadsskjema som kan fås ved henvendelse til Kvæfjord kommune, Servicekontoret  tlf 77023000.

Søknad sendes til: Kvæfjord kommune, Bygdevegen 26, 9475 BORKENES

Les mer

Kvæfjordkaka-Norges nasjonalkake

     

Kvæfjordkaka ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Kanskje ikke så rart at den også omtales som 'verdens beste'. Kvæfjordkaka fikk 69 prosent av stemmene i NRK Nitimens store kakekåring.

 

Kvæfjordkakas venner har som målsetting å "arbeide spesielt for kulturbasert næringsutvikling med utgangspunkt i natur og kulturlandskap, jordbruk, havbruk og matkultur, historie og bærekraftig byggeskikk. Målet er å bidra naturlige fortrinn".

Ola Bremens har laget sang om Kvæfjordkaka.

Kvæfjordkakas høye beskytter, Lars Andreas Larsen har sagt: «Ikkje bære e Kvæfjordkaka vanvettig go,  men Kvæfjord markere sæ vanvettig bra som et distrikt med stor verdiskaping. Potedes, jordbær og Kvæfjordkaka! Nu må stortengspolitikeran våkne og finne ut at det e i distriktan ting skapes - og ikkje længer fettsuge dem. Sagt med andre ord blir mitt budskap: Kvæfjordkaka er ikke bare Norges nasjonalkake. Den er et symbol på distriktene som Norges nasjonalressurs, og den er et symbol på kvalitet basert på egne produkter og tradisjoner. Folk som bor i Kvæfjord og andre distriktskommuner, må være bevisst sin egen betydning i ei tid hvor andre idealer står i fokus. Bygdesamfunnene må se sine muligheter og samarbeide om å utnytte dem. Utfordringen for politikere på alle nivå er å tilrettelegge best mulig for at lokal fantasi kan blomstre. Da må det skapes alternativ til dagens «fettsuging» av ressurser, kunnskap og erfaring fra bygdene.»

 

 

Utskrift E-post

Logo

Følg oss på

Telefonnummer

  • Legesenteret tlf. 770 23400
  • Legesenteret etter kontortid 770 93600
  • Servicekontoret tlf. 770 23000
  • Alarmtlf. for barn og unge - tlf. 116 111
  • Beredskapstelefon vei, vann og avløp: 975 26 000

Kvæfjord kommune, Bygdeveien 26, 9475 Borkenes | Telefon: 77 02 30 00 | Telefaks: 77 02 30 01
E-post: postmottak@kvafjord.kommune.no
 
Ansvarlig redaktør: Administrasjonssjef Merete Hessen. Feil meldes til webmaster.