I 2023 har Harstadregionen sitt markerings år «Tore Hunds Rike» med temaet «ressurser og rikdom». Denne markeringen skal Kvæfjord være med på og kommunen har fått kr. 400.000, - fra Troms og Finnmark fylkeskommune til dette arbeidet. 

Gjennom samarbeid mellom kommunen, næringslivet og frivilligheten skal Kvæfjord sin vikinghistorie bli synlig gjennom forskning, aktiviteter og arrangement. Lokal mat, lokal historie og lokale opplevelser skal gå som en rød tråd i prosjektet, og gjennom disse hovedingrediensene skal det trekkers linjer fra vikingtid og frem til i dag.

6. februar, på Samefolkets Nasjonaldag, blir det åpningen av utstillingen «Unge møter vikingen Asbjørn Selsbane» - Samisk historie knyttet til historiske funn fra vikingtiden formidlet gjennom linotrykk og tekstilmaling.  Utstillingen er den første aktiviteten i prosjektet og et samarbeid med Kvæfjord Kulturskole. Etter den offisielle markeringen av Samefolkets dag kl. 1130, kan alle som ønsker det trekke inn i rådhusfoajeen for å se arbeidene laget av elever fra 6. og 8. trinn på Borkenes Skole. I forbindelse med utstillingsåpningen vil næringsrådgiver Ellen Eliseussen informere om hvilke planer og ønsker Kvæfjord har for sitt jubileumsår.  

Mer informasjon om utstillingen finner du i programmet for Samisk Uke 2023.